Monday, 19 December 2011

Putarputar kehidupan

Dear diaries...
salam dan selamat petang semua
:)
*fake dengan senyuman
haishhh,xtually hati tidaklah seperti yang terlihat dengan senyuman tuh,tapi sebenarnya terselit dengan kepahitan
-.-'
ALLAH saja yang maha mengetahui segalanye
hurmm,korang pernah tak rasa looser bila sometimes ada masalah yang memang gampang nak solve
:(
sokay,kita manusia biasa kan kadangkadang memang tak selalu ada kat atas.
betul.
manusia putaran hidup macam roda,kadang diatas,kadang dibawah
tak dinafikan.
sedih tu jangan cakap lah,hati saja yang tau,menangis air mata darah pun still the same kan
cuma kita kene terus kuat dan tabah untuk hadapi semua nih
-.-
sometimes nak taknak kita kene belajar redha dengan takdir/qadar ALLAH
*positive thinking
i'm try.sebab ALLAH lebuh mengetahui apa yang diaturkannya untuk kita
mungkin kita tak nampak kemanisan disebalik kepahitan yang ada kan
hidupjatuh bangun seseorang kita hanya mampu merancang,selebihnya ALLAH yang menentukan yang terbaik buat kita.
yeahh,betul dan itu yg aku cuba buat sekarang
kalau nk diikutkan nikmat/kebahagian itu ditarik untuk melihat sejauh mana kekuatan dan kesabaran kita dengan ujiannya
insyallh.
aku akan buat yg terbaik.
Walau apa pun yang terjadi/berlaku
aku kene kuat!
yes,sure you can dear
INSYALLH
mudah-mudahAN dipermudahkan segala urusan 
amin

_enjoy_

Saturday, 17 December 2011

||:

Dear diaries...
salam semua,
have a nice day event hari ni aku not in good mood like rarely
oukeyh.
maaf sangat if kalau entry kali nih membosankan
sebab i think mybe this one suit for me untuk all and out
-.-'
hurmm,dah lama tak menangis kan,
yelah,kita manusia biasa,tak kan selalu happy.ALLAH sayang kita dan tak lupa kita,sebab tu dia uji kita dengan macammacma ujian kan.
malam ni mood serabut sangat,sebab,spechless tau.aku paling hater kalau tanya/cakap dengan someone or sesiapa lah kan tak kira usia,then dia diam membisu.pada hal tak buat pape pun.Annoying gile!
memang terasa sangat sakit okek
rasa macam nk sepak/penampar je.
huh
nasib baik ada rasa hormat,so diam membisu,pendam dalam hati
"ibarat macam aku cakap dengan dinding kan'
boleh bayangkan tak
:(
kadang-kadang orang minta kita menjaga/menghormati perasaan dia kan
tapi bila kita minta orang menjaga/menghormati perasaan kita punyalah susah
okeyh,faham we are not perfect!,tapi boleh kan belajar.
how to learn?
tak rugi sayang hoii
tapi memang damm gile malam nih,bayangkan hilang semua mood aku
apa yang aku rasa NAK JERIT,LEPAS TU NANGIS KUATKUAT SAMBIL PELUK BANTAL
-.-'
*sometimes aku memang manja
tolonglah wahai awak,belajarlah hormat orang lain kalau awak nk orang hormat awak
then tambah lagi membengkak hati bila text dia,langsung tak reply/call back.
fine,minta aku faham dia,tapi dia.?
ohh,oraite.
sokay takpe.Memang truth and it fact's bila kita sedih/happy better kita kongsi dengan dia kan
who's?
ALLAH
dia lebih faham kita,all about us.
bila remain balik,kembali tenang and everything ok.
alhamdullih
before that,aku suka quote nih.

_truth_

Thursday, 15 December 2011

Shorter was awesome

Dear diaries...
salam semua
hello awesome and handsome
mai yang tido lagi
singgah
pinjam mata,tangan hati semua lah kan
uhukkkuhukk
*berhenti batuk sekejap
meggedik lebih
:/
maklum otak dh tak centre sebab cuti banyak sangat berjimba
kadangkadang gile
*.*
ohh,yeahh,sebut cuti kan,sebab kepala dah serabut gegile kan
rambut yg semakin panjang sudah saya potong
sedih sebenarnya,
-.-
tapi,maklum lah kan rambut yg sangat panjang merimaskan saya
lastly potong.
okek tak muka aku
*sosoooryy lah edit sikit,cover yg huduhhuduh tuh.:P

*malu nak tunjuk gigi taring yg comel tu*
teheee6
okekk2,tak kesah lah buruk or what,tapi dh pendek dah
perghhh,memang sangat lega lah kan
tak terkata
tapi sebenarnya nk lg pendek
incik fauzan kita tak bagi lah
tapi nk jugak potong senyapsenyap
:)
okek,nak minta/pinjam opinian mereka yg fashionable nih
boleh kan.
okek tak if yg ni
senang kan nk jaga.
tapi yg nih pun macam okek lah

comel tak

weuhuuu,cepatcepat,as soon as possible nak menggunting dh nih
:)
okek,sayangsyaang sekalian,choose the most suit yeahh
*tolongtolong
tapi satu je.
yeahhh.thank tau

_enjoy_




JPO

Dear diaries...
salam and peace
tweet2
hope so semua sihat yeahh
maklumlah kan,masingmasing sedang bercuti
okek,saje je nak sharing ni,yelah kan
sekarang tengah mood year end sale
saje lah nk promote dekat korang yg kakikai shopping nih
let's try this one
one of the most familiar dekat johor sekarang
*JPO
Johor Premium Outlet
tengah mega sale gile and gile
tempat dia pun cantik,dh macam pavi
:/
peewiiit
*moodshoppingnih
barang pun okek,nice and newest
tak rugi kalau setakat nak ushausha dulu
jadi,seluruh warga MALAYSIA
jom lah jalanjalan,singgah JOHOR sekali
tak jauh
mapping,boleh tanya Mr google @ Yahoo 
yeahh
macam biasa lah,mereka kan our besties
okek,lastly dapat jugak uploading laman JPO
It's awesome rite
lailai..mari datang,mari singgah
ini hari ada jualan murah ohh
\:/
teheee7


renunglah puaspuas,tenung lepas tuh singgah dan membeli belah
okek
happy shopping

bubbye

-enjoy this-


Happiest

Dear diaries...
Salam satu Malaysia
peace :/
weeehee7,lama dah kan tak berbelogging nih
haisehh,quite buzy melayan facebook/tweet
dah jd gila
tp bukan kacang lupakan kulit okek
i'm still rindu nak berbelog
cuma tak tau nak hupdate apa
*cett,nih pun still scanning and tunning lg
cewaahh
bajethutttes*
oraite,dh dapat sikit je tunning nih
ehh,korang penah tak rasa bahagia?
\:/
weewwit,mest lah penah kan
tipu tk penah,whatever lah kan event dengan family sekalipun or someone else
mesty lah pernah
okeyh,swear,heaven sangat cuti nih
rasa bahagia je setiap saat 
yelah kankan,sebab kepala otak ni tk payah nk serabut dengan assignmnt,presentation bagai kankan
weuyuhh,i'm sosososo and soo happy
okek,then cuti nih spent banyak time dengan adikadik,ibu/ayah and the last one incik fauzan sayang kita lah tu kan
:)
shopping,makan,minum samasama.
have fun together
alahai,bersyukur sangat
happy happy lah jugak,bukan takda sedihnya,ada
cuma i kept it
enough kan!
malas nak layan sebab cuti ni nak berjimba puaspuas
tapi........
alaahi,kejap je dh nak habis cuti nih
uhh,4 hb dh naik pulak,then dh duduk dlm balik kan
aiseyhh,kene lah back to normal
hurmm.belajar dan terus belajar benda baru
then kene facing lagi dengen result/lecturer
sohai,kelegaan terganggu
-,-'
i'm nervous lah
hope be nice ehh result
<3
amin
okeyokeyh,dah
cukup
nanti nangis kankan
*gedikjekanakuni
dh lah,sampai sini je ehh 
kita hupdate lain kali
bubbye follower
muahhhh8

_enjoy_


Monday, 21 November 2011

Journey :)

Dear diaries...
salam and good morning all.
*pink of health*
singgah jalanjalan dekat blog nih
:)
hahah8,lama dah kan tak menghupdate blog
sebab,i'm buzy woman,but now,i'm quite free
Finally everything was done,Just awaiting for my result
(worried)
-,-"
sokaysokay
mood:sunshine lagi sebab MALAYSIA menang kan
then,bagi wargawarga JOHOR,
Selamat menyambut hari keputeraan
_cuti_
twinktwink
see,hebat tak hebat.
terbukti setanding dengan negara lain
semakin maju
okek,actually nak  repeat back my journey on 2011
*kronologi
(eceeeh2,kekonon)
yelah,berapa lama je lagi dah mula countdown 2012.
okeyh,we start on

 Januari 2011
-Mulamula masuk semester baru
*mood heaven lagi
-Time nih still stay kat asrama lagi
*warga blok murni.:)
-Time ni gak,subject tak pack sangat,sebab takda PJ
*Yeayaehh,tapi subject strong "philosopy",Paling tidak digemari
-Time nih gak,satu class berjimba ke Melaka
*yg mengadap pengarah,buat paperwork semua aku,alhmdllh lastly diluluskan
Febuari 2011
-Masuk bulan ke 2,still berjimba lagi
*sebab assigment tak masyuk lagi
-BIG a.k.a Bina Insan Guru,the most moment i ever had
*happening gila,swear!,Telok Gorek,Mersing
-wauuu,time nih elaun masuk,sekelepuk
*pang,beriburibu,jadi orang kaya jap.:)
Mac 2011
-wauuu,awal bulan,my birthday
*sweet 20
-Quite buzy balik,sebab assigment mula diedarkan
*mood time tuh,muka masingmasing macam taik.:P
-Tapi still berjimba lagi,buat muka selamba
*assigment tak pandang pun.:)
-Ada satu subject,dah kene buat BBM,menyayi semua
*kadangkadang tak hafal pun lagu,main taram.Muka familiar yg selalu kene marah.:P
-Time nih,first time PBS(Pengalaman Berasaskan Sekolah) dekat Raub Pahang
*banyak experience,sebab sekolah yg agak pedalam,enviroment hutan trang tangtang
-Cuti
*Sekolah cuti,guru pelatih pun cuti okek,Untung tak untung kan.:)
April 2011
-Rushing siapkan assigment
*sebab tarikhtarikh last kene submit
-Heaven gak,sebab timetime lect buzy,banyak keluar
*selalu membuta,assigment still num 2.:P
-Time nih,memang kene saving gegile,sebab banyak dah melabur duit untuk BBM
*makan pun catu.:)
Mei 2011
-Time  nih sangat nervous
*sebab final week
-Muhasabah sikit lah,sebab final kan
*:)
-wauuuu, semester break
*okeyh,awaiting untuk next semester
June 2011
-Mula menapak next sem,tapi tak heaven dah,sebab duduk rumah
*Harihari drive sorangsorang,penat gilew.:(
-Kelas mula macam biasa
*yeahh,makin pack sebab ada PJ
-Nervous gile bila dah dapat result
*yuhuu,alhmdlh,i got the best.:).Thank Allah
Julai 2011
-Mula rushing dengan subject yg gile susah
*mood masingmasing dalam kelas,macam tempoyak
-Elaummm masuk,masyuk
*tapi sekejap jelah kan.:)
Ogos 2011
-Bulan puasa
*jadi pasif,sebab penat
-Selalu minta excuse kelas
*mengantuk gile kot melayan kelas petangpetang.huh!
-Tunggu nak raya
*last on august(mybe) dh mula cuti
September 2011
-Selamat hari raya
*heaven,mood berjimba tak ingat
-Assigment melambak lah kan
*who care's.:P
-PBS nearest home
*Taknak jauhjauh,sebab masih dalam mood raya lg
Oktober 2011
-Macam biasa,sibuk dengan assigment
*rushing,membengkak mata bagai lah kan,siapkan assigmnt
-Time  nh,kelas takda lah sangat sebab lect banyak tak masuk
*jam kredit dah cukup
November 2011
-Final exam
*menggila time nih sbb masingmasing otak kat rumah
-Jadi nerd,fokus
*study lah kekonon.:)
-Middle of nov,dah sem break
*alhmdllh,its all over
Disember 2011
-Bosan gila lah kan,looking for new experience
*cari lubang mengajar kanak-kanak kampung.:)
-Shopping
*tetap tak lupa kan
-Next sem dah duduk asrama balik
*welkem back.:)

_END_
okeyh,enough untuk 2011,tutup buku
lepas ni buat buku baru
*semoga menjadi lebih baik
:)
2012,i'm waiting!!


















Sunday, 30 October 2011

Mukaddimah

dear diari...
salam dan selamat semua
:)
mood tak berapa sunshine lagi
tapi ok lah,boleh lah
hehhehe7
uhukk8,batuk pun tak ok lagi lah guys
just being here for a while sahaja
<3
interest dengan quote nih,tapi save kat draft dulu
(magrib kan td)
humm,sokay soraite
okeyh,teng,this one quote yg aku jumpa tadi kan
yelah,bangun tido dh lewat,jalanjalan dekat facebook jap
"sharing is caring kan"
yeahh,nah,baca nih
(pinjam mata,hati dan tangan korang sume okeyh)




• DELETE semua FILE kebencian & ammarah
• INSTALL anti-virus ego & putus asa
• RESTART kehidupanmu dgn kasih sayang
• REFRESH peribadi kita yg mulia
• DOWNLOAD sifat2 SABAR & TAQWA
• UPLOAD tingkahlaku yg BENAR, JUJUR & IKHLAS
• Jangan meng-'UNDO' pengalaman buruk & sedih
• LOADING semua dgn DOA & USAHA
• COPY & PASTE semua pengajaran & ilmu yg bermanafa'at
• ENTER Tawakkal



_ejoy this_

Friday, 28 October 2011

:(

dear diari...
salam and says hello semua
okeyh,memandangkan petang nih tak hujan,cuaca pun takda lah panas sangat kan
so,mata langsung tak mengantuk
:)
tapi,tebeliak
outchhh,dasyat kan
-.-"
chicken pox nih dh semakin membiak
dh macam penternak berjaya aku kan
huh!
okeyh,tengok cermin,monolog sendri
"ehh,muka dh tak comel lagi kan"
:(
weuuuyuhhh
tension
bila nak baik ni
seminggu pun belum tentu baik sepenuhnya kan
waaaaaa8,nak nangis + peluk bantal 
sobbbb2
sokay,mood still mendung lagi
bubbye
*soory guys,if entry untuk beberapa hari ni semendung awan dilangit
-,-
try get well soon
just pray for me

_enjoy_

Thursday, 27 October 2011

Baby!!!

hello semua
:)
_cuba menghappy kan diri_
-.-"
soraite,bangun tido
terus cari handphone,then tengok kalau-kalau my baby text
yeahh
2 message
then read
"sayang"
"sayang,are you okeyh"
ohhhh,sudenly  rasa nak menangis kuatkuat dulu
baru reply
off course not yet baby
[!]
never mind
relaxing, if everything still the same
we go to clinic as soon as possible yeahh sayang
ohhhh my baby
[!]
tvm baby,i love you more and much

_enjoy it_

.Sakit itu nikmat.

salam semua
:)
penjejak blog aku yg setia kan
_peace_
humphh,mood sedikit sebanyak still the same
-.-"
sekarang ni pulak kan,selera makan aku dah hilang
sengal sengal badan
dada sakit
(macammacam)
okeyh
[!]
*gejala/simptom2 chicken pox pun ada bgtau,memang penghidap akan hilang selera makan and so on
(nak tau lebih lanjut gejala dia,baca entry sebelum ni yeahh)
siyess,sedih tk sedih
nak makan ape pun tak lalu
so,ambik inisiatif lain
nak isi perot punya pasal kan
take a pieces of bread with oat
-.-"
menitik air mata bila menyuap masuk dalam mulut
seksa kan
[!]
dugaan baru datang dengan penyakit yang tk seberapa teruk ni
can imagine tk?,i am 20 and the others yg kene time kecikkecik dulu?
ohhh my.
-.-
kesian gilew kan
so berangan lah pulak nk selak buku,tapi tk boleh masuk,seharian melantak tido
tak beringat
memang lost lah dengan penyakit nih
lagi lah layan sorangsorang
:(
ibu,buzy dengan baby sister dia
ayah pun tak berapa sihat
adikadik pun bukan tau hape kan
so,nk tknk,kene kuatkan diri melayan sakit nih
at least,ada lah jugak boyfie yg caring & take care
so,dia yg jadi doct,and so on
melayan kerenah gedik aku nih
(manja sangat)
:(
yeahh,aku memang gedik + manja = gembinggggg
(pengakuan tanpa batasan)
tapi,soory okeyh,kene dengan masa dan situasi
soraite,enough for this moning
bilabila ada spirit lebih
im back ehhh

_enjoy_



Wednesday, 26 October 2011

[l].[o].[s].[t]

salam and moning all
-.-
(apasal lah muka macam taik kan)
yeahh,mana taknyew,
tengah sedap-sedap lepaking,guling-guling dengan comferter,
sambil gelek perot,
suden[!]
ohhh,apa seyh nih berkampung kat perot aku
meriah nohh
bintik merah + berair + gelembung pulak
=?
pimple ke?
-.-"
dah blur,tapi banyak mak aihhh,selak tangan semua
ehhh,binatang kebenda ni weyh.
huishh!!
usha-usha,
tanya ibu ahh
mom,what this?
chicken pox keh?
humphh,
[mybe]
:(,okeyh,jawapan yg tidak berapa memberi respon
never mind,try tny besties
"mr google"
google ohh goole,apa ekk gejala chicken pox?
ohh,pap,semua keluar
tapi i  just wondering one dengan info sihat
try click and view.
ohhhh
[!]
yeahh,it really  chicken pox
binatang yg melekat kat badan aku nih
-.-"
haseyy,then baca semua information,
yeahh
nih hah tanda-tanda/gejala:
  • Mengalami demam dengan bintik merah pada kulit (mula dari semalam dah rasa not very well,tapi tak terfikir langsung kan)
  • Kawasan bintik merah sekitar muka,kepala,dada dan seluruh badan (dah berkampung pun mereka,melambak tak terkata,euyhhh,geli tau!)
  • Ruam akan timbul kurang dari 2 minggu selepas jangkitan berlaku (tak rasa lagi sebab baru 2 hari kot)
  • Ia tumbuh dalam bentuk gelembung yang berisi air (yeahh,memang terang dan nyata nampak)
  • Bila gelembung pecah,ia akan menjadi kering dan berkeruping (semestinya sebab dah ada yang pecah,then bila mandi,mak aihhh,pedih nak mam kan) -.-"
  • Rasa gatal sederhana/teruk dan menyebabkan parut (mr gatal dh beri salam,sikit-sikit dah rasa,parut!ohh,taknak)
  • Gejala lain,pengidap akan mengalami sakit kepala,tiada selera makan,letih,terganggu serta batuk ringan (yeahh,batuk,sakit kepala,letih dan terganggu memang terasa)

this my first time
memang takda experience okeyhh
tapi,tolonglah,nak exam dah kot
kenapa jadi sekarang
boleh tak tunggu lepas final 
so,how my study
-.-"
nak nangis kuat-kuat
[!]
sobbbbb2
banyak sangat dugaan kan.
"begining are scary.Ending are usually sad,but it's the middle that count the most"
GUYS
[!]

tapi,cuba menjadi "positive thinker"
AKAN ADANYA PELANGI SELEPAS HUJAN
trust it,ALLAH always by your side
okeyh

_enjoy_


.

Tuesday, 25 October 2011

*,*"

salam dan selamat tengahhari
okeyh[!]
mari singgah dan baca.
*.*
memang muka comel ni je yg selalu naik kan.
:P
heheh7
nak study,selak buku malas lagi
tunggu rajin sikit baru beri salam 
("murid dan alam belajar")
sekarang tengah gile blog
:)
humphh,hari nih,xtually pg buta tadi mood dah all out
lost!
tapi,mereka yang sayang disekeliling aku
give support,that why aku happy dan ceria balik
sudah,just ignored,benda sedih yg dh lepas
taknak ingat lagi
sekarang nak hupdate entry pulak
jeng2,
"penulis/novelis"
tetibe je penulis?
bukan lah,suden aku baru terfikir,wauuu!best kan jadi penulis
(mybe)
sebab,banyak benda yg kita boleh luahkan,sharing dengan semua orang
salah satu buku yang sekarang nih aku dan boyfie berusaha habiskan baca
"don't be sad"
pada hal lama dah beli
baru terhegeh-hegeh nak habiskan baca
alahai,dalam cerita syurga cinta tuh
:)
dah lapuk kan
sumpah best,lagi-lagi bila korang tengah sedih,then baca buku tuh
cair*
bila baca,event baru suku,baru aku sedar kan
'Aku hanya seorang khalifah ciptaan ALLAH dimana banyak kekurangan,yang diciptakan-Nya sebagai hamba dimuka bumi agar sentiasa mengingatinya dan memohon kepadanya'
Kita tak sedar kan,kebahagiaan,sesuatu yang sukar dimiliki.Setiap insan walau apa cara sekali pun,berusaha untuk mendapatkannya
[kebahagiaan]
Cuba korang renungkan nih:
Rasulallah SAW bersabda:
"sesungguhnya orang mukmin itu adalah orang yang luar biasa.Seluruh perkara dalam hidupnya bernilai positif baginya.Ketika mendapatkan kesulitan,malah ia bersabar dan itupun positif baginya"
see,sometimes kita selalu mengeluh kan,bila bermasalah je
dah down
(setepek kene kat muka sendiri)
^.^"
apa yang aku boleh sharing lepas aku baca buku nih,anyone else lah,termasuk aku,takkan pernah terlepas dari masalah
masalah means dugaan/beban
"experience make us matured"
betul kan?.
tapi,pernah tak kita terfikir
(sama-sama renungkan)
bila bermasalah je,try to be positive thingking?
ye,cakap memang senang,like me,sometimes bila ada masalah je,memang lost
okeyh!fine,tapi kalau korang nak tau,apa yang aku dapat dari buku ni,merekamereka yang positive thinking tulah dinamakan "manusia luar biasa"
_sungguh luar biasa seseorang mukmin itu
seluruh perkara dalam hidupnya
bernilai positif
apabila mendapat kemudahan
maka ia bersyukur.
itu baik(positif) baginya
apabila ia ditimpa kesulitan
maka ia bersabar
itupun baik(positif) baginya_
*hadits*
kalau korang nak tau,
penulis buku ni memang great!
some detail bout him:

Buku berjudul Don’t be Sad atau berjudul asal Laa Tahzaan ini ditulis oleh Dr. ‘Aidh bin Abdullah al-Qarni, MA. Beliau merupakan seorang intelektual muda berpengaruh di Arab Saudi yang lahir pada tahun 1960.
Buku ini  ditulis sendiri oleh beliausewaktu beliau dipenjarakan  selama 10 bulan. 
Selama menjalani masa tahanan tersebut beliau memperoleh banyak inspirasi dari setiap situasi yang ada di sekitarnya. Dengan berbekalkan  sekitar 300-an buku yang menjadi daftar pustakanya dari sekitar 10.000 buku di perpustakaan pribadinya ditulislah buku Laa Tahzaan.
Buku Don’t be Sad (Laa Tahzaan) ini disusun oleh beliau selama tiga tahun. Kerana  masalah politik yang menyebabkan banyak tulisan-tulisan beliau dihalang oleh Pemerintah Arab Saudi maka sewaktu  menerbitkan buku ini hak ciptanya diserahkan kepada teman-teman Dr. Aidh al-Qarny.

huh!kalau lah aku boleh jadi penulis yang hebat macam tu,
&%#$@!
mesti hebat kan
okeyh,nih hah muka buku 
dont be sad
:)
mana lah tau sesiapa yg interest nak beli
boleh singgah mana-mana store okeyh.



_enjoy it_


[!]

moning semua
-.-'
mood tersangat tk baik pg nih.
please!don't ever push me
:(
okeyh,bubbye
-sorry,just for a while-

Renungkan

hey guys,
asyikasyik muka ni je kan yang naik
:)
hahha7
tulah,memang sangat free,tu yang melayan blog sahaja.
okeyh,tak lama,just for a while,
xtually sangat interest dengan quote nih
before that,renung-renungkan ok.
:)
_enjoy this_


l.o.v.e [!]

malam semua
:)
yeahh,baru bangun nh,sedap kan melantak tido
hujan lebat macam nak banjir then,sedap dibuai mimpi,
huishh,my youngerbrother woke up me
ibu suruh bangun,makan
[!]
wauu,makan,memang lapar gile lah
nama pun hujan
tengah sedap melayan pisang goreng + teh 'o' panas
ohh,encik fauzan?
-.-'
seharian quite buzy kan
humm,text tadi pun just a second
[!]
memang kan,lelaki kalau dah mengadap benda yang dia separuh mati minat
but,i miss him soo muchh.
:(
huh,dugaan becinta jarak yang tak berapa nak jauh kan.
anyway,nasib baik ada snap candidate + curi-curi yang aku sempat capture,
pengubat rindu
-.-
ilysm okeyh!
_love you more than words_

_enjoy_

Monday, 24 October 2011

[self]

afternoon semua
haishh,tak habishabis muka nih je kan yg hupdate blog
yeahh,sebab sedang membosankan diri sorang-sorang
seronok kan
-,-"
for this time,saje nak sharing tak banyak cikit pun ok what,
tapi,jujur lah,aku tak da hebat mne pun menulis,mahupun berkata-kata
:)
bukan bidang kot
wink
*.*
okeyh2,sebenarnya saje nak meluahkan apa yang tak terluah nih,
maklum,sorang-sorang je kan
humphh,xtually kan,dah lama terbuka hati,bukan mata
*sebab mata dh selalu terbuka tutup kan
:P
okeyh2,nak berhijjab.
bukan paksaan,tapi atas kerelaan sendiri.
tapi slowly otw sedang mengayuh nih sorangsorang
praktik berhijjab anywhere keluar mne,kecuali tido
:P
hahha7,
that thing juga bukan atas dasar trend,
yeahh,sekarang memang melambak besepah kan trendy bertudung,macammacam gaya
off course not!
then bila dah mula berhijab slow-slow,attitude the most thing pun kene tukar kan?
sebab,yelah,balance.
orang bukan akan judge kita bertudung,tapi noble heart the first thing oke!
cehhh,hehhe6.
so,mula dari sekarang,dan guling-guling,kalau dulu merangkak lagi kan nak bertudung.
tapi sekarang,cenggg
*bertukar
hehhehe7
copp,how bout your pic sayang?.
yg free and air tuh
:P
humphh,bt mse ni tknk buang,it just memoriable je
:)
euyukk,menggedik kau kan peah
sudahsudah.
nak out dah nih,enjoy baca entry yg tak seberapa best nih

_enjoy_


si gadis


salam and very good morning all yeahh
:)
hah,masih dalam mood cuticuti lagi kan
[y]
planning nak family trip but at the last minit,postponed "last year"
huh,sangat lama nak tunggu kan.
merajuk sekejap dengan ibu
-.-"
sobbbb3,
weeek,dah besau panjang masih lagi menggedik,manja sangat
(alahai,bak kata "boyfie")
like i care!
:P
heheh7,
humph,then planning nak mengedate,
kekononnyew lah,pun tak jadi,
bengkak je hati nih kan
huh!,
okeyh,dah semua taknak layan aku,
bak mai nah cam,come here dear,snap and capture me again and again.
yeahhyahoo....
:)
okeyh,ni strating capture by me
*-*
:saya tak hebat edit,tau a lot je,ikut mood mne nampak ok:

_Capture and candidate_
location : sweet room

sila lihat and give a feed back bagi yg hebat mengedit ehh
aku masih bertatih lagi lah guys
eheheee2,anyway,dalam bilik pun jadi,
dah tuh,nak keluar snap sorang-sorang
ohhh,i'm sorry,memang tak reti merayau sorangsorang
at least berdua
:)
okeyh2,this my camera,dan juga boyfie aku for today.
selit sekali my baby_handphone_
yang tak seberapa canggih nih,
the most important bole typing msj then boleh call my hubby kan
:P
_mr b_
okeyh,bagi pic nih,anyone else yang noble heart nak komen
silalah
:)
after that,godeh,selakselak  mana pic and snap yang berkenan kat hati
nah,ni dia.
_miss atiqah_
muka tak secantik mane,tapi berangan secomel hello kitty
:P
hehhehe8,
and this the last yang rasa suit nak letak dalam entry nih.
_miss fauzan_
cett,berangan
:P
hehhe7.
okeyh2,i think it enough for today
(mybe)
kalau idea tak datang mencurah ke ladang gandum lah ehh
so,my hope,enjoy this and dont forget leave your comment 
peace*

_enjoy this_




Sunday, 23 October 2011

Happy weekday

salam dan selamat bekerja bagi yang bekerja
tapi,bagi yang bercuti,
"happy holiday too"
[y]
okeyhokeyh,gila bolgging datang balik dah kan
sebab sangat bored bila duduk rumah,
haishh?,pelik kan,orang ddk rumah lah best
yeahh,tapi,suasana dan persekitaran kat rumah nih yang tak best.
-.-"
sebab.
keep in secrect
huhuu8.
humphh.nak study malas.
tak rajin,takda mood,bagaibagai ahh
tapi nk tknk,kne gak lh kn,sebab i need consist my result.
"mati ohh kalau pointr jatuh"
_worried_
xtually takda lah cerita yang best sangat nak hupdate kan.
memang suka mencarut dan cencarut.
:P
ok.ni je kot yg nk diluahkan
_bubbye_

one love,one moment

happy weekend blggie
:)
humph,lama dah tinggalkan blog,berhabuk dah kan kan
sokset sokset sini
(:
humph,mane agaknyew kan aku menghilang.
i'm kan quie buzy
(cett,kekonon jelah)
hohoo9,takda lah,nak sharing lah ni,barubaru nih wedding day my counsin
<3
that why lah buzy cikit
xtually just nikah je,sebab "tok kadi" nak pi mekah selama 2 bulan kan,
ni hah nak promote muka tok kadi sikit selaku bakal mertua aku.
tett,hah,ni abah boyfie aku
insyllh

Nih pulak pasangan yang dimaksudkan
:)
_lily & ejol_
tapi ceremony still bejalan
mid in november
_minggu final exam_.
hummm,,so,kene study selakselak kulit buku.
:)
nasib lah jadual dah dapat,then date tak clash
alhmdlh
heheh7,
(memahami kan)
yeahh,humphh,xtualy nak story mori lah about them
i mmg close dengan dyorg,
8 tahun becinta bagai,lastlast dah jadi pasangan kan
great!
jodoh namanyew kan.
tak ke mana pun
susur galur relationship dyorg memang mencabar,
tapi,dyowg still gether
sweet
*-*
humphh,just my wishes,hope dyowg still together sampai anak cucu
amin.
my turn,awaiting 2014,insyllah
:)
xtually dah 3 hari kot nak hupdate,masuk kan gambar punya lah lembap nak mam kan
huh!,harap je wireless,
-.-"
tapi,sama je kan.
okeyh2

_enjoy_

Tuesday, 18 October 2011

kenangan semalam

selamat malam
:)
peace,memang tk hbis-habis muka aku je kan yg hupdate.
hohooo9.
okeyh,entry kali ni saje nak sharing video nih.
xtually aku baru je tau lagu ni wujud,
humphh,lagu nih first time dengar macam tak best,lamalama
oh,jatuh cinta.
<3
then,suden teringat ceritera cinta lama
tett.
huh!
lagi lah sekarang nih kan.
my ex selalu je calling me back,then merapu yang bukanbukan
alahai,soo soorry,kata hati dah tertutup untuk awak
:(,
sebab i have the new one just now.
then dah hampir setahun lebih dah hubungan kita org.
just pray for us,
i hope too that you will be find another yg much much better than me.
tapi,bila mendalami,cehh,kekonon lah lirik nih.
kene dengan ex,bukan aku.
:P

okey,layan nih.

_enjoy yeahh_



Inspirasi


Salam semua.
singgah meh,baca entry nih jap.




Ini adalah kisah benar yang menyayat hati iaitu kisah seorang kanak-kanak di China yang mendapat anugerah tinggi dari kerajaannya kerana dikatakan telah melakukan “PERBUATAN YANG LUAR BIASA”.

Di antara 9 orang penerima anugerah itu, dia merupakan satu-satunya kanak-kanak yang terpilih dari 1.4 billion jumlah penduduk China kerana kesukaran hidup dan pengorbanan menjaga bapanya.

Sejak dia berusia 10 tahun kanak-kanak ini ditinggal oleh ibunya yang sudah tiada akibat tidak tahan hidup bersama suaminya yang sakit teruk dan sangat miskin.




Sejak itu Zhang Da, demikian nama kanak-kanak itu, hidup dengan ayahnya yang tidak bekerja, tidak boleh berjalan dan sakit-sakit. Dia terlalu kecil untuk memikul tanggungjawab yang berat itu, namun dia tetap berjuang.

Dia bersekolah dengan berjalan kaki melalui hutan kecil. Oleh kerana dia tidak bersarapan, semasa perjalanan itu dia makan daun-daun, biji-bijian dan buah-buahan yang dia temui. Dia juga mencuba memakan sejenis rumput, sehingga dia tahu mana yang masih boleh diterima lidahnya dan mana yang tidak.

Pulang sekolah, dia bekerja memecah batu-batu besar. Upah sebagai tukang pecah batu digunakan untuk membeli beras dan ubat-ubatan untuk ayahnya. Setiap hari dia mendukung ayahnya ke bilik air dan juga memandikan ayahnya. Dia membeli beras dan membuatkan bubur untuk ayahnya.

Segala urusan lain pun dia yang mengerjakannya sendirian. Ubat yang mahal dan jauh membuatkan Zhang memikir untuk menemukan cara terbaik untuk mengubati ayahnya. Dia pun belajar tentang ubat-ubatan melalui sebuah buku bekas yang ia beli.Dia belajar bagaimana seorang jururawat memberikan suntikan. Setelah berasa dia boleh, dia sendiri yang menyuntik ayahnya.

Ketika acara anugerah tersebut berlangsung, pengacara bertanya apa yang diinginkan Zhang Da
”Apakah wang atau lainnya. Disini ada banyak pejabat, peniaga, juga ada ratusan juta penonton telivision, mereka boleh dan bersedia membantumu nak!”

Namun apa yang dikatakan Zhang Da sangat sungguh mengejutkan kepada siapapun, dia hanya berkata,

”Aku tidak mahu apa-apa, aku hanya ingin ibuku kembali!.”

Kisah di atas bukan saja mengharukan namun juga menimbulkan kekaguman. Seorang kanak-kanak berusia 10 tahun dapat menjalankan tanggung jawab yang berat selama 5 tahun. Kesulitan hidup telah membuatkan kanak-kanak tersebut menjadi kuat dan pantang menyerah.

Zhang Da boleh dikatakan sangat berbeza dengan anak-anak kita. Dengan alasan sayang, kita selalu membantu anak-anak sudah mampu membuatnya sendiri.Ada kanak-kanak yang sudah bersekolah rendah pun masih disuap, dan memakai bajupun masih dibantu.

as conclude,walau apa jua keadaan,its fact rite kita boleh hidup.
nak seribu daya,tak nak seribu dalih.
sumpah,sangat terharu.
kalau lah aku sendiri boleh tabah macam tu.
campak manamana pun boleh hidup
tak payah harapkan orang lain
:)

_enjoy this_

Monday, 17 October 2011

jalan sana sini

good afternoon all peeps,
hari ni memanjang hupdate entry entah pape lah kan.
:)
saje buang masa
mood: malas nak menyiapkan fail.
:P
sokay,ignored,hah,nak sharing is caring nih,
tadi jejalan 
 a.k.a blogwalkin lah katanya,
then,suka tengok lah blog beberapa empunya nih.
sebab?.

1.blog dy awesome,gorgeous,colourful
2.penuh dengan gadjet.(soo jealousy)
3.entry yg seronok,suka baca ahh

and so on lah.
nak wrote memang banyak
:P
tapi,sumpah,suka tengok,suka baca,semua suka.
jengjeng,siapa lah kan kan yg bertuah ni.
hahha7.
kalau nak dibandingkan dengan kekosongan setiap sudut blog aku nh,banyak tara bezanya.
:)
okeyh,cuba tengok or typing nama nih,
*syira,dia.ni.lagi.

_enjoy this_

Special things

salam and nites all
yeahh,dah lama kan aku tak hupdate blog
(sosoooryy yeahh,tak sempat)
-.-',time really pack.:)
xtually nih pun still jari jemari menaip assigment yang tak sudah hah,
(tulah,time blaja,memang kene sacrifice all n out kan).
huhuu8,sokay,ignore.nak story bout my boyfie.one month!
sempat ke tak,huh,burden dengan assigment then audit fail lagi,haishh,
hah,ignore,sempat atau tak,nak jugak celeb,yeahhh.
lama dah tak celeb then this my boyfie birthday sokay,so,i must do somethin special.:)
serhaun sekali je
xtually tak dapat gambaran lagi how and what special gift,tapi dah deal dan decide nak celeb di secrect recipe.
yeahhh,i miss indulgance choco.slrupp.(:
huhuu8,tapi,just arrange the venue,tapi special gift,still samatsamar lagi,so,i just need your opinian and idea's guys,what should i gift?
yeahh,ada yang suggest poem,sweet too,tapi haram mmg fail sastera nih.:)
so,the others,????

p/s:Thank for your feed back,don't forget leave your idea here.:).

simple career

Selamat pagi semua.
:)
pepagi buta aku dah mula typing,macam takda keje every second mengadap muka lappy ni.
:P
kadangkadang tuh post takda lah mengempak sangat kan,
haram jadah je.hahha7.okeyhokeyh,
entry apa pulak pagi nih,entah,still in spinning in my mind lagi.
:P
hohoo9,
dah,takda pagi nih saje nak membebel pasal "kerjaya"
humm,sampai sekarang masih lagi tercaricari 
it reality or what?
aku bakal menjadi seorang guru?
outchh,cuak,takot,macammacam ahh,
sebab kekadang terfikir,kalau nak diukur,jauh panggang dari apilah kan,
sebab kalau orang judge pun confirm akan cakap,ehh,kau bakal cikgu?.smbil tangan didada,mata memandang keatas.
-.-"
terokkan,
nvm,memang pun aku sedar,sometime terfikir,eh,layakkan aku nih,
dengan perangai yg gile vavi,huh,tak cukup package la,
tapi i must trust and try my best,
Allah lebih mengetahui segalanya kan
insyallh,i will
:)
kalau you alls nak tau,xtually citacita aku dulu tinggi menggunung,aku nak jadi seorang doktar.
:)
hahahha7,tapi bila pikirpikir balik,macam lawak lah kan.
then,eksktif,hah,tu mybe sesuai dengan watak aku,
yg suka melawa setiap masa,
asyikasyik pandang cermin.
haha7,
(macam muka lawa sangat kan kan).
tettt.
tapi,lastly berminat pulak lah dengan kerjaya guru.
yeahh,kalau alls nak tau,guru ni simple and match.
unik,
sumpah!tak tipu,
sepanjang aku belajar dah hampir dua tahun ni kan,banyak benda yg aku explore,
eg:guru boleh menyanyi,then main alat muzik.
and so on lah,
banyak sangat kalau nak diikutkan
mybe kerjaya lain ada gak gain something new.tapi pendapat aku,
guru ni lebih banyak
sometimes aku belaja macam mana nak psiko,baca tentang diri seseorang.
semua nh benda yg aku belaja lah selama hampir 2 tahun nih.
then ada 3 thn lagi untuk aku berada dipuncak,
amin.
:)
so,aku harap berbekalkan masa yg xtually tengok,3 tahun mcm lama kan,
tapi pd hakiktnya suatu yg singkat,
banyak benda aku boleh "gain" kan.
hopely.

_enjoy_



smile and peace

_smile_

_peace_

Bila rasa bosan,suka tengok pic nih
lepas tu senyum sorangsorang
:P
takdalah,xtually bosan,sebab bukan takda job nak buat.
tapi malas,nak release.
:)
tuh yg sesaja buang masa sorangsorang
boyfie sibuk,
:(
sokaysokay,
so,salah satu cara nak happy and release mind,
benda nh lah yg aku buat.
hahha7,
keje gile,tapi yg penting hobi dan aku sangat minat.

_enjoy_

Saturday, 15 October 2011

Happy weekend

Dah lama tak hupdate.
:),kekangan masa dan assigmnt yang melambak buat aku tak sempat nak refresh entry baru
haishh,xtually kali ni pun quite buzy too,tapi,curicuri masa.
0.0"
masa sememnagnya mencemburui kita semua kan.
-.-
sokay,pagipagi buta nih,weekend days,memang buzy,rushing lagi dengan preparation wedding counsin lagi,
yg lastly postponed,macammacam lah kan
then scarpbook,haishh,fileling numerical numbers
next week dah nak kene audit.
alahai,soooo many and much.
tired it too much dengan semua nih.
ohh,nvm.
but,today,nak remove semua tuh,
release mind.buat tak tau.
ok.
just ignore dengan semua penat tuh,enjoy my self.
kan senang,
lagi lah tengan dekat dengan buah hati ni kan.
:)
spent time gather sekejap.
blind date yang tak seberapa
(tapi bermakna).
hahha7,
seronok,happy tak terkata dengan semua nih.
Allah je yang tau.
alahai.hati
dah tak berdebu,tapi berbunga
:)
so,happy weekend today all readers.
:)